Pályázatok

PROJEKTINFORMÁCIÓK

  • a kedvezményezett neve: ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az Almási Kft.-nél
  • elszámolható összköltség: 88 510 000 Ft
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 48 680 500 Ft
  • a támogatás mértéke: 55%
  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.11.17.
  • pályázati azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-02675

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az Almási Kft. a 3400 Mezőkövesd, Lövői út 54., hrsz. 0282/21 alatt található székhelyén a költségek csökkentése érdekében 316,14 kWp teljesítményű napelemes erőmű  telepítése történt. Az épület jelenlegi villamos-energia felhasználása 769.640 kWh/év, éves primer energiafelhasználása 1.924.100 kWh/év. A jelenlegi szén-dioxid kibocsátás mértéke 579 t/év, amely a fejlesztés megvalósítását követően 338,26 t/év értékre csökken. A beruházás megvalósításának köszönhetően a Megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 1.252,15 GJ/év, az Üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 261,66 t/év, az Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés 1.878,23 GJ/év érték lesz. A fejlesztés megvalósításával a megújuló energiaforrás alkalmazásának köszönhetően költségmegtakarítást ér el a Vállalkozás, továbbá csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, amely pozitív hatást gyakorol a környezetre.

 

Jelen projekt egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 132,35 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Társaságunk a projekt keretében komplexen fejlesztette mind meglévő, mind újonnan bevezetésre kerülő üzletágait. Társaságunk folyamatosa fejlődik, megrendelési állománya állandó növekvő tendenciát mutat, melyet eddigi kapacitásaival már nem volt képes kiszolgálni. A fejlesztés előtt rendelkezésre álló csarnokunk nem biztosított elegendő helyet a három üzletág raktározási, illetve technológiai igényeinek, ezért a jelen projekt keretében, további 198 m2-el bővítettük. Az épületbővítés során kialakított épületrészt olyan, a termeléshez szükséges eszközök tárolására használjuk, amik korábban az alapanyag raktárban voltak elhelyezve, akadályozva így a rakodást, illetve elfoglalva a helyet az alapanyagok elől. Készletmozgási folyamataink felgyorsulnak, optimalizálni tudjuk a készletekben álló tőkét, áttérhetünk a FIFO elven alapuló anyagáramlás szerinti gyártásra.

A Társaságunk sorozatgyártott termékeire érkező igényeket, a korábbi technológiával nem voltunk képesek kiszolgálni, folyamatos kapacitáshiánnyal küzdöttünk. A projekt keretében beszereztünk egy DOOSAN NHP 5000 CNC megmunkáló központot, mely lehetővé teszi, hogy a korábbi és az új gép együttes használatával kiszolgáljuk a megrendelői igényeket. Társaságunk a felmérések, illetve a beérkező igények alapján, kielégítetlen piaci rést talált, melyet egy új üzletág kiépítésével kíván kielégíteni. A piacon kiemelkedő igény mutatkozik a kis darabszámú, egyedi termékek gyártására, melyekért a megrendelők akár magasabb árat is hajlandóak fizetni. A projekt keretében társaságunk létrehozta az új üzletág működtetéséhez szükséges technológiai parkot, melyhez egy új eszterga beszerzése volt szükséges, amely egymaga képes több típusú megmunkálásra is. A megrendelések folyamatos, határidőn belüli teljesítése érdekében, az ehhez szükséges gyártási kapacitás kialakítása céljából beszerzésre került egy ROMI C 420 CNC esztergagép.

A projekt megvalósítása által kialakított kapacitás szűk keresztmetszete, társaságunk mérési kapacitása. A kis darabszámú egyedi gyártás, illetve a megnövekedett sorozatgyártási kapacitás megnövekedett mérési igénnyel jár, melyet korábbi mérőkapacitásaink már nem tudtak kiszolgálni. A projekt keretében beszerzésre került egy új koordináta mérőgép, továbbá a mérési feladatok ellátásához kapcsolódóan, az állományi létszám is bővítésre került. A piaci igények felmérése, illetve társaságunk rövid távú előrejelzései, üzleti terve szerint, a teljes beruházás várhatóan, a befejezést követő 2-3 éven belül megtérül a beruházás által elérhető forgalomnövekedésnek köszönhetően.

A GINOP-1.2.16-22-2023-01717 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2023.07.11 -én valósult meg, a 55% támogatási arányú, 132 350 241 Forintos Európai Úniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
+36 20 9587567
ifj.almasi@almasi-s.hu

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén befejezésre került az „Technológiafejlesztés az Almási Kft-nél.” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási arányú, 41 805 225 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás. Az Almási Kft. kiemelt beszállítója több Magyarországon tevékenykedő gépjármű és vasúti fékrendszert gyártó vállalatnak. Fő profilja a fémforgácsolt alkatrészek gyártása, valamint az esztergált és mart termékeket gyártása különféle iparágaknak.

A projekt célja volt, hogy a jövőbeli igényekhez igazodó termelési kapacitás kialakítás érdekében, egy új eszterga gépet szerezzen be a társaság. A fejlesztés egy új eszköz beszerzésére irányult. A projekt keretében beszerzésre került 1 db hossszeszterga gép, amely lehetőséget nyújt rövid időn belül, nagy tételben történő, magas minőségű termékek gyártására. A beszerezett eszköz gyorsan, bonyolult, és összetett esztergálási és marási műveleteket végez, úgy hogy egyszerre több munkadarab is a munkatérben tartózkodhat.

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy versenyképes maradjon a társaság. Az új géppel képes alacsonyan tartani értékesítési árait, mindamellett, hogy jövedelmezősége stabil és tovább növekszik. A fejlesztés eredménye, hogy olyan versenyképes technológiát biztosít a társaság, amelynek segítségével nemcsak a nyugat-európai, hanem a távol-keleti konkurensekkel szemben is fel tudja venni az árversenyt.

A GINOP-1.2.8-20-2020-01584 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.03.01-én valósult meg, a 70% támogatási arányú, 41 805 225 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Telefon: + 36 (20) 958-7567,
E-mail: ifj.almasi@almasi-s.hu

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén 1 db Quaser MV154 APC 15 C típusú függőleges megmunkáló gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 26,29 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás.

Jelen fejlesztés célja a társaságnál egy olyan új technológia kialakítása volt a gyártási folyamatában, amelynek segítségével időben és költségben is hatékonyan tud megmunkálni egy bizonyos alkatrészt közepes darabszámú szériában. Ez két ok miatt jelentett kihívást a társaság számara (1) olyan technológiai megoldást kellett találni, amely gazdaságosan működtethető közepes széria szám mellett is, (2) a technológiának rendelkeznie kell a sorozatgyártásra jellemző rövid gyártási idővel.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Quaser MV154 APC 15 C típusú függőleges megmunkáló gépet, amely elfogadható költségszinten és technológiai paraméterekkel tud dolgozni. A fejlesztések ilyen irányú meghatározására azért volt szükség, mert a termék Németországból kerül áttelepítésre, így csak hatékony technológiával lehet versenyképes árat kialakítani. A meglevő beszállítók pedig állandó versenyben vannak egymással függetlenül földrajzi elhelyezkedésüktől. A jelen pályázat keretében megvalósult fejlesztés hosszú távú eredménye, hogy olyan versenyképes technológiát biztosít, amelynek segítségével nemcsak a nyugat-európai, hanem a távol-keleti konkurensekkel szemben is fel tudja a társaság venni az árversenyt.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 26,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 958-7567, e-mail címünk: ifj.almasi@almasi-s.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02207
Befejezés időpontja: 2019.03.25.; Támogatás aránya: 50,00%
A támogatás összege: 26 298 727,- Ft

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén 2 db Doosan HP5100II horizontális CNC megmunkáló központot és 1 db Quicktech I-42 Ultimate CNC maró-eszterga megmunkáló központot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 88,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

 

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás.

 

A társaság elérni kívánt célja, egy olyan mértékű technológiafejlesztés, mely a társaság kapacitását növeli, ezáltal a megnövekedett vevői megrendeléseket ki tudja szolgálni. A társaság tovább kívánja bővíteni a kapacitását, ennek hatására a beszállítói kapcsolatait, valamint az értékesített mennyiség számát. A társaság korábban, olyan megrendeléseket is kapott vevőitől, melyeket nem tudott maradéktalanul kiszolgálni, így a társaság számára a kapacitásbővítés elengedhetetlen szükséggé vált.

 

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Quicktech I-42 Ultimate CNC maró-eszterga megmunkáló központot, mely segítségével rézből készült alkatrészcsalád (108 féle alkatrész) megmunkálása válik lehetővé. Az eszköz egy olyan, ellenorsós kialakítású szálvezetős esztergagépm mellyel a darabok emberi beavatkozás nélkül, teljesen készre készen jönnek le a megmunkáló gépről. Beszerzésre került még 2 db Doosan HP5100II horizontális CNC megmunkáló központ, mely acélöntvény alkatrészek forgácsolását teszi lehetővé. Az eszköz kétpalettás kivitele a folyamatos gyártást, a vízszintes orsós váltópalettás gépkialakítás a pontos, gyors darabrögzítést teszi lehetővé.

 

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 88,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 958-7567, e-mail címünk: ifj.almasi@almasi-s.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00029
Befejezés időpontja: 2019.01.09.; Támogatás aránya: 48,65%
A támogatás összege: 88 900 291,- Ft

Az Almási Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén egy CNC frontesztergát vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 35,73 millió forintos támogatás segítségével.

Almási Sándor egyéni vállalkozóként kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft.-vé. A társaság működése és jogi státusza jogfolytonos. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyen. Főtevékenységünk a fémmegmunkálás.

 

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett gép segítségével bővíti a magas minőségű termékeinek termelését, így megőrizi versenyképességét a piacon.

 

A projekt keretében megvásároltunk egy MURATA MW120GT két orsós CNC frontesztergát. A gép korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A beszerezett technológia egy nagypontosságú berendezés, ez a társaságunk részére egy eddig nem használt új technológia bevezetése, mellyel kitűnő minőséget tudunk elérni. 2015.09.29-én megrendeltük a berendezést, 2016.04.08.-án megtörtént a szállítása és 2016.04.25-én az átadás-átvétel. A gépet aznap hasznosításba vettük.

 

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

 

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 36 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

 

Támogatási arány: 49,93 %
Támogatás azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01293
Projekt befejezési dátuma: 2016.04.25.