Pályázatok

PROJEKTINFORMÁCIÓK

  • a kedvezményezett neve: ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az Almási Kft.-nél
  • elszámolható összköltség: 88 510 000 Ft
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 48 680 500 Ft
  • a támogatás mértéke: 55%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.11.17.
  • pályázati azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-02675

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az Almási Kft. a 3400 Mezőkövesd, Lövői út 54., hrsz. 0282/21 alatt található székhelyén a költségek csökkentése érdekében 316,2 kWp teljesítményű napelemes erőmű telepítése történt. Az épület jelenlegi villamos-energia felhasználása 769.640 kWh/év, éves primer energiafelhasználása 1.924.100 kWh/év. A jelenlegi szén-dioxid kibocsátás mértéke 579 t/év, amely a fejlesztés megvalósítását követően 338,26 t/év értékre csökken.

A beruházás megvalósításának köszönhetően a Megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 1.252,15 GJ/év, az Üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 261,66 t/év, az Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés 1.878,23 GJ/év érték lesz. A fejlesztés megvalósításával a megújuló energiaforrás alkalmazásának köszönhetően költségmegtakarítást ér el a Vállalkozás, továbbá csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, amely pozitív hatást gyakorol a környezetre.

Jelen projekt egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 132,35 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Társaságunk a projekt keretében komplexen kívánja fejleszteni mind meglévő, mind újonnan bevezetésre kerülő üzletágait. Társaságunk folyamatosa fejlődik, megrendelési állománya állandó növekvő tendenciát mutat, melyet jelenlegi kapacitásaival már nem képes kiszolgálni. Jelenlegi csarnokunk nem biztosít elegendő helyet a három üzletág raktározási, illetve technológiai igényeinek, ezért a jelen projekt keretében, további 198 m2-el kívánjuk bővíteni.

Az épületbővítés során kialakított épületrészt olyan, a termeléshez szükséges eszközök tárolására használjuk majd, amik jelenleg az alapanyag raktárban vannak elhelyezve, akadályozva így a rakodást, illetve elfoglalva a helyet az alapanyagok elől. Készletmozgási folyamataink felgyorsulnak, optimalizálni tudjuk a készletekben álló tőkét, áttérhetünk a FIFO elven alapuló anyagáramlás szerinti gyártásra.

A Társaságunk sorozatgyártott termékeire érkező igényeket, jelenlegi technológiájával nem képes kiszolgálni, folyamatos kapacitáshiánnyal küzdünk. A projekt keretében be kívánunk szerezni egy DOOSAN NHP 5000 CNC megmunkáló központot, mely lehetővé teszi, hogy a már meglevő és az új gép együttes használatával kiszolgáljuk a megrendelői igényeket.

Társaságunk a felmérések, illetve a beérkező igények alapján, kielégítetlen piaci rést talált, melyet egy új üzletág kiépítésével kíván kielégíteni. A piacon kiemelkedő igény mutatkozik a kis darabszámú, egyedi termékek gyártására, melyekért a megrendelők akár magasabb árat is hajlandóak fizetni.

A közelmúltban cégünk elnyerte 4 új termék gyártásának lehetőségét. Az így megjelenő új igény kiszolgálására már nem volt elég a jelenlegi gépparkunk, ezért a projekt keretében beszerzésre kerül egy CNC eszterga. A projekt keretében társaságunk létre kívánja hozni az új üzletág működtetéséhez szükséges technológiai parkot, melyhez egy új eszterga beszerzése szükséges, amely egymaga képes több típusú megmunkálásra is.

A projekt megvalósítása által kialakított kapacitás szűk keresztmetszete, társaságunk mérési kapacitása. A kis darabszámú egyedi gyártás, illetve a megnövekedett sorozatgyártási kapacitás megnövekedett mérési igénnyel jár, melyet jelenlegi mérőkapacitásaink nem képesek kiszolgálni. A projekt keretében beszerzésre kerül egy új koordináta mérőgép, továbbá a mérési feladatok ellátásához kapcsolódóan, az állományi létszám is bővítésre kerül.

A piaci igények felmérése, illetve társaságunk rövid távú előrejelzései, üzleti terve szerint, a teljes beruházás várhatóan, a befejezést követő 2-3 éven belül megtérül a beruházás által elérhető forgalomnövekedésnek köszönhetően.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
+36 20 9587567
ifj.almasi@almasi-s.hu

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén befejezésre került az „Technológiafejlesztés az Almási Kft-nél.” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási arányú, 41 805 225 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás. Az Almási Kft. kiemelt beszállítója több Magyarországon tevékenykedő gépjármű és vasúti fékrendszert gyártó vállalatnak. Fő profilja a fémforgácsolt alkatrészek gyártása, valamint az esztergált és mart termékeket gyártása különféle iparágaknak.

A projekt célja volt, hogy a jövőbeli igényekhez igazodó termelési kapacitás kialakítás érdekében, egy új eszterga gépet szerezzen be a társaság. A fejlesztés egy új eszköz beszerzésére irányult. A projekt keretében beszerzésre került 1 db hossszeszterga gép, amely lehetőséget nyújt rövid időn belül, nagy tételben történő, magas minőségű termékek gyártására. A beszerezett eszköz gyorsan, bonyolult, és összetett esztergálási és marási műveleteket végez, úgy hogy egyszerre több munkadarab is a munkatérben tartózkodhat.

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy versenyképes maradjon a társaság. Az új géppel képes alacsonyan tartani értékesítési árait, mindamellett, hogy jövedelmezősége stabil és tovább növekszik. A fejlesztés eredménye, hogy olyan versenyképes technológiát biztosít a társaság, amelynek segítségével nemcsak a nyugat-európai, hanem a távol-keleti konkurensekkel szemben is fel tudja venni az árversenyt.

A GINOP-1.2.8-20-2020-01584 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.03.01-én valósult meg, a 70% támogatási arányú, 41 805 225 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Telefon: + 36 (20) 958-7567,
E-mail: ifj.almasi@almasi-s.hu

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén 1 db Quaser MV154 APC 15 C típusú függőleges megmunkáló gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 26,29 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás.

Jelen fejlesztés célja a társaságnál egy olyan új technológia kialakítása volt a gyártási folyamatában, amelynek segítségével időben és költségben is hatékonyan tud megmunkálni egy bizonyos alkatrészt közepes darabszámú szériában. Ez két ok miatt jelentett kihívást a társaság számara (1) olyan technológiai megoldást kellett találni, amely gazdaságosan működtethető közepes széria szám mellett is, (2) a technológiának rendelkeznie kell a sorozatgyártásra jellemző rövid gyártási idővel.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Quaser MV154 APC 15 C típusú függőleges megmunkáló gépet, amely elfogadható költségszinten és technológiai paraméterekkel tud dolgozni. A fejlesztések ilyen irányú meghatározására azért volt szükség, mert a termék Németországból kerül áttelepítésre, így csak hatékony technológiával lehet versenyképes árat kialakítani. A meglevő beszállítók pedig állandó versenyben vannak egymással függetlenül földrajzi elhelyezkedésüktől. A jelen pályázat keretében megvalósult fejlesztés hosszú távú eredménye, hogy olyan versenyképes technológiát biztosít, amelynek segítségével nemcsak a nyugat-európai, hanem a távol-keleti konkurensekkel szemben is fel tudja a társaság venni az árversenyt.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 26,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 958-7567, e-mail címünk: ifj.almasi@almasi-s.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02207
Befejezés időpontja: 2019.03.25.; Támogatás aránya: 50,00%
A támogatás összege: 26 298 727,- Ft

Az ALMÁSI Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén 2 db Doosan HP5100II horizontális CNC megmunkáló központot és 1 db Quicktech I-42 Ultimate CNC maró-eszterga megmunkáló központot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 88,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

 

A társaság megalakulásának ideje 1990-re tehető. Almási Sándor egyéni vállalkozóként akkor kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft- vé. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyén. Fő tevékenysége a 2562’08 TEÁOR szám szerinti fémmegmunkálás.

 

A társaság elérni kívánt célja, egy olyan mértékű technológiafejlesztés, mely a társaság kapacitását növeli, ezáltal a megnövekedett vevői megrendeléseket ki tudja szolgálni. A társaság tovább kívánja bővíteni a kapacitását, ennek hatására a beszállítói kapcsolatait, valamint az értékesített mennyiség számát. A társaság korábban, olyan megrendeléseket is kapott vevőitől, melyeket nem tudott maradéktalanul kiszolgálni, így a társaság számára a kapacitásbővítés elengedhetetlen szükséggé vált.

 

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Quicktech I-42 Ultimate CNC maró-eszterga megmunkáló központot, mely segítségével rézből készült alkatrészcsalád (108 féle alkatrész) megmunkálása válik lehetővé. Az eszköz egy olyan, ellenorsós kialakítású szálvezetős esztergagépm mellyel a darabok emberi beavatkozás nélkül, teljesen készre készen jönnek le a megmunkáló gépről. Beszerzésre került még 2 db Doosan HP5100II horizontális CNC megmunkáló központ, mely acélöntvény alkatrészek forgácsolását teszi lehetővé. Az eszköz kétpalettás kivitele a folyamatos gyártást, a vízszintes orsós váltópalettás gépkialakítás a pontos, gyors darabrögzítést teszi lehetővé.

 

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 88,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.almasi-s.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
ifj. Almási Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 958-7567, e-mail címünk: ifj.almasi@almasi-s.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00029
Befejezés időpontja: 2019.01.09.; Támogatás aránya: 48,65%
A támogatás összege: 88 900 291,- Ft

Az Almási Ipari és Kereskedelmi Kft. mezőkövesdi telephelyén egy CNC frontesztergát vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 35,73 millió forintos támogatás segítségével.

Almási Sándor egyéni vállalkozóként kezdte meg működését, mely a negyed évszázad alatt átalakult először egyéni céggé, majd 2014-ben Kft.-vé. A társaság működése és jogi státusza jogfolytonos. A társaság családi vállalkozásként működik jelenleg is mezőkövesdi telephelyen. Főtevékenységünk a fémmegmunkálás.

 

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett gép segítségével bővíti a magas minőségű termékeinek termelését, így megőrizi versenyképességét a piacon.

 

A projekt keretében megvásároltunk egy MURATA MW120GT két orsós CNC frontesztergát. A gép korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A beszerezett technológia egy nagypontosságú berendezés, ez a társaságunk részére egy eddig nem használt új technológia bevezetése, mellyel kitűnő minőséget tudunk elérni. 2015.09.29-én megrendeltük a berendezést, 2016.04.08.-án megtörtént a szállítása és 2016.04.25-én az átadás-átvétel. A gépet aznap hasznosításba vettük.

 

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

 

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 36 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

 

Támogatási arány: 49,93 %
Támogatás azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01293
Projekt befejezési dátuma: 2016.04.25.